ons doel: motorrijders samenbrengen voor het goede doel

Elk jaar organiseren De Lijnrijders een motorrit voor het goede doel. Hierbij gaat de opbrengst naar de organisatie. Hieronder kan je alvast de verschillende organisaties leren kennen:

2014 - Friends and Bikers for Africa

 

Friends and Bikers for Africa is een NGO die werd opgestart in Italië. Een aantal motorrijders hebben hun krachten gebundeld om kinderen in Africa een menswaardig bestaan te bieden. Dit start uiteraard bij gezond drinkwater. Intussen stond de NGO in voor 5 waterbronnen die het water dichter bij het dorp brengt en kinderen niet langer de slaaf zijn van het water aanvoeren naar het dorp maar gestimuleerd worden om naar school te gaan.

De fondsen van 2014 gaan naar het bouwen van een waterbron in Bénin en het leveren van twee motorfietsen aan de dokters werkzaam in het onherbergzaam gebied.

2015 - Ziekenhuisclowns 

Een beetje geschiedenis

Het idee van de ziekenhuisclowns is ontstaan in de Verenigde Staten.

In 1987 nodigde Mickael Katz, hoofd van een kinderziekenhuis in New York, enkele bevriende clowns van het Big Apple Circus uit voor een bezoek aan het ziekenhuis.

Al vlug bleek dat de clowns een positieve invloed hadden op de kinderen.

 

De vzw Ziekenhuisclowns is in 1993 in België gestart. 

Al meer dan 20 jaar zijn onze clowns niet meer weg te denken uit onze ziekenhuizen en is onze werking stap voor stap gegroeid, want een ziekenhuisopname is voor niemand leuk.

 

Ondanks de vele inspanningen van het ziekenhuis en de verpleegkundigen kan zo'n verblijf voor een kind overdonderend zijn. Onze ziekenhuisclowns proberen samen met de patiëntjes aan deze werkelijkheid te ontsnappen. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat af en toe een lach een positieve invloed heeft op het genezingsproces.

 

"Ik word al blijerder als ik jullie in de gang hoor" - Emma 5 jaar

 

Momenteel bestaat ons team uit 6 clowns die met een deeltijds bediendencontract voor de vzw werken. Zij bezoeken iedere week de patiëntjes in 10 ziekenhuizen.

De Raad van Bestuur werkt op vrijwillige basis om de werking van de vzw te sturen.

2016 - Donate a dog 

Wij willen ons met onze vereniging onderscheiden van andere verenigingen door assistentiehonden af te leveren aan doelgroepen die tot op heden niet of moeilijk in aanmerking kwamen voor een assistentiehond. Wij stellen vast dat vandaag, ondanks de verschillende goed werkende verenigingen, er toch nog vrij lange wachtlijsten bestaan, waardoor een aantal personen met een functiebeperking niet of pas na langere tijd geholpen kunnen worden.

2017 - vzw Glek

In tijden waar het Mdecreet in het daglicht gesteld wordt om alle kinderen gelijke kansen aan te bieden op school, is vzw GLEK actief bij het aanbieden van gelijke kansen aan alle kinderen buiten de schoolmuren. Er zijn heel wat kinderen met een problematische gezinssituatie (soms tijdelijk, soms langdurig). Ze komen vaak terecht instellingen. Op school worden ze geconfronteerd met grote verschillen met hun leeftijdsgenoten, tot zelfs buiten de schoolmuren zien ze waar hun klasgenootjes van kunnen genieten terwijl dit voor hen niet mogelijk is. Omdat deze kinderen heel veel zorgen aan hun hoofd hebben, wil vzw GLEK deze kinderen ook eens een zorgeloze dag/namiddag/avond aanbieden, zodat ze even weer 100% kind kunnen zijn en gelijke kansen kunnen ervaren toch voor eventjes. Zodat ook zij blijvende mooie herinneringen kunnen maken, bewaren en dit samen met hun klasgenoten delen. Want ook zij zijn het waard om uniek te zijn! Vzw Glek richt zich tot de vele voorzieningen zodat ook broers/zussen kunnen op zo'n leuke momenten herenigd worden want samen geplaatst zijn komt niet altijd voor.

Ook deze kids/jongeren mogen weten hoe een cinema eruit ziet. Wat is die Centerparks waar na elke vakantie over gepraat wordt? Golven in een zwembad hoe kan dat? Hoe ziet die draak eruit dat zorgt voor kriebels? Zij weten niet precies wat dit allemaal is, laat staan dat ze weten hoe het voelt…

lions zedelgem.png
2018 - Rolstoelbasket Lions Zedelgem


G-basketbal is de overkoepelende term voor basketbal beoefend door personen met een handicap en is één van de meest populaire en spectaculaire teamsporten die over de hele wereld door G-sporters, zowel mannen als vrouwen, gespeeld wordt.

2019 - MUG-Heli

IMDH staat voor Het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening en is een vzw die in 1972 werd opgericht. De doelstellingen van de vzw zijn tweeledig en bestaan uit:

  • Opleidingen geven in de medische dringende hulpverlening.

  • De MUG-Helikopter West Vlaanderen in de lucht houden.

De MUG helikopter biedt een permanente beschikbaarheid tussen zonsopgang en zonsondergang, 7 dagen op 7. Vertrekkend vanuit zijn basislocatie, in het AZ Sint-Jan in Brugge, kan de MUG-helikopter binnen een tijdspanne van 15 minuten landen in heel West-Vlaanderen, een groot stuk van Oost-Vlaanderen en in Zeeland (Nederland).

Vanuit het algemene noodnummer wordt telkens bepaald of de MUG-helikopter wordt ingezet of niet.  Het aantal interventies van de MUG helikopter op jaarbasis loopt op tot 700 waarvan 85% primaire interventies en 15% interhospitaaltransporten.

De jaarlijkse kostprijs van de MUG-heli loopt op tot 500.000 EUR per jaar.  De financiering gebeurt door een belangrijke bijdrage van de Provincie West-Vlaanderen.  Daarnaast doen we beroep op zowel grote als kleine sponsoring alsook individuele giften.  Zo kunnen we de MUG-heli jaar na jaar in de lucht houden.

MUG-Heli_0.png